Dromen vangen voor vrijheid!

Wat betekent vrij?
Vrije vogel, vogelvrij, vrijuit gaan, vrijen, keuzevrijheid, je voelt je vrij om te doen en laten wat je wilt. Synoniemen voor vrij zijn: onafhankelijk, onbegrensd, open, voor niets, vakantie, onbewoond, betrekkelijk en ongestraft. Iedereen heeft een andere associatie bij het woord vrij. 

Het hebben van een hartenwens verbindt ons
Ieder mens is anders. Dat is gewoon. Hoe normaal is het om een afwijkende mening of niet doorsnee droom te delen? Durf jij dat? Voor mensen met een vluchtelingenachtergrond was het soms onveilig om hun hartenwens te uiten. Idealen zijn soms gevangen en andere keren vliegen de dromen vrij naar buiten. Eén ding is zeker: het hebben van dromen verbindt ons allemaal. 

Geef jouw dromen de vrijheid
Op zondag 5 mei was VluchtelingenWerk present bij het Bevrijdingsfestival Brabant om de dromen te bundelen. In onze tipi kregen we bezoek van een paar honderd mensen. Kleine dromers knutselden hun eigen dromenvanger ketting. Festivalbezoekers van alle leeftijden en uit alle windstreken schreven en tekenden hun wens op en verbonden deze aan elkaar  in de grote dromenvangers.

De volgende dromen kwamen voorbij: ‘Ik wil dat de mineons echt zijn’, ‘Dat ik een fijne salarisverhoging krijg! + Vrede op aarde’, ‘Vrijheid voor iedereen’ tot aan: ‘Ik wil lampenmaker worden’ en ‘hoop dat niemand meer wordt gepest.’ We kijken terug op een prachtige dag en hopen dat de toekomstige lampenmaker nog heel veel lichtjes laat schijnen. 

De Koruvaan verzorgde de creatieve ontmoeting in de tipi van windcirkeltenten.nl met en voor VluchtelingenWerk Zuid-Nederland. Voor een mooi filmpje: Dromen vangen voor vrijheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.