Mijn levenskunst

Mijn naam is Sandra Verkuijlen.

Op 22 augustus 1983 werd ik geboren in het Brabantse dorp Volkel, Nederland. De achterdeur van ons huis stond open voor bezoek overal vandaan. In ons gezin leefden we in eenvoud en met oog voor de natuur. Zo leerde ik de kleine dingen te waarderen.

Mijn vrolijke gezang en expressiviteit overstemden mijn gedachten over misstanden in de wereld. 

Op mijn veertiende wilde ik met vluchtelingen werken. Sociaal Pedagogische Hulpverlening met specialisatie dans & beweging en drama sloot hier goed bij aan. In 2011 voltooide ik mijn droomstudie Culturele Antropologie. Ik heb me verdiept in kunstvormen, gendervraagstukken, dialoog en de rol van verhalen (narratieven) voor mensen en hun omgeving. Met vijftien jaar ervaring binnen zorg en welzijn, voel ik bewondering voor wie wat van het leven maakt, ondanks alle tegenslagen.   

Reislust bracht mij naar mooie mensen en plekken.

Na een tocht over de grootste zoutvlakte op de aarde Salar de Uyuni naar de droogste woestijn ter wereld Atacama werd ik ziek. Ik belandde met een trombosebeen en longembolie in het ziekenhuis. De verpleegster zei: “Verzet geen stap, want anders ga je naar de Heer.” Ik was daar alleen en lag op bed met het infuus in één arm en de pen in mijn linkerhand. Ik schreef mijn dromen op. Dat sterkte mij.

Het leven is prachtig wanneer je leeft vanuit je krachtbronnen én veerkracht. 

Na deze ingrijpende ervaring, liet ik een KernTalentenAnalyse doen. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek na jarenlange zelfreflectie. Werkelijk mijn hoofd, hart en handen verbinden om samen je vraag te analyseren en er wat mee te doen! 

Met humor je wereld aanraken, nieuwe contacten maken. Hart, hoofd en handen verbinden en zo schitterende schatten vinden.